Home » Actualiteiten » Een testament maak je bij voorkeur niet steeds opnieuw. Zorg er dus voor dat uw testament toekomstbestendig is.

Een testament maak je bij voorkeur niet steeds opnieuw. Zorg er dus voor dat uw testament toekomstbestendig is.

Een testament dat altijd goed is. Wie wil dit niet? Wat ons als RegisterExecuteurs steeds weer verbaast als wij testamenten te zien krijgen, is dat zij soms niet toekomstbestendig zijn. 

Denk daarbij bijvoorbeeld aan de vraag of in uw testament rekening is gehouden met het eerder overlijden van een erfgenaam? Komt uw nalatenschap dan terecht bij de kinderen van deze beoogde erfgenaam of gaat het naar uw wettelijke erfgenamen? 
Of wat als echtgenoten bij testament elkaar als erfgenaam én als executeur hebben benoemd. In de praktijk blijkt dat dan vaak geen opvolgend executeur is benoemd. Wie regelt dan de uitvaart en andere zaken als de langstlevende overlijdt?. Als er kinderen zijn en de familieverhoudingen zijn goed, zal het ontbreken van een opvolger bij een nalatenschap niet zo’n vaart lopen. Is de situatie anders dan kan het verstandig zijn uw testament aan te vullen. Voorkom ruzie rondom de kist en bepaal zelf wie na het overlijden van de langstlevende alles moet regelen.

Wij kunnen u helpen met de voorbereidingen van uw nalatenschap, die overigens meer inhouden dan alleen het eventueel wijzigen van uw testament. Indien nodig kan uw notaris dan vervolgens uw testament opstellen of aanpassen. Zo krijgt u zo veel als mogelijk een toekomstbestendig testament. 
Uiteraard kunnen er zich altijd veranderingen in uw leven voordoen die aanpassing van een testament noodzakelijk maken en niet alles is te voorzien, maar  u van tevoren goed laten informeren kan de ‘levensduur’ van uw testament in elk geval aanzienlijk verlengen. Wilt u weten hoe? Neem contact met mij op!

Contact opnemen

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen op het gebied van Executele en Nalatenschapsbegeleiding?
Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking bij u thuis aan de keukentafel of op een gewenste locatie!

Contact opnemen