Home » Verzorging én uitvoering nalatenschap

Verzorging én uitvoering nalatenschap

Ook zonder voorbereiding kunt u natuurlijk bij mij terecht. De eerste dagen ben ik 24 uur bereikbaar voor al uw vragen. Zorgvuldig en praktisch worden uw wensen uitgevoerd. Een coördinerende & regisserende rol kan genomen worden in samenspraak met de betrokken uitvaartonderneming en andere gewenste dienstverleners zoals een bloemist of uitvaartfotograaf. Hierbij is het ontzorgen van u als nabestaanden leidend.

Hoe kan ik uw nabestaanden na de uitvaart concreet ondersteunen?

Optreden als executeur, indien vermeld in uw testament;
Opvolgend executeur;
Gevolmachtigde namens de execteur. Dit kan bijvoorbeeld zijn als deze in het buitenland woont of simpelweg tijd ontbreekt of de zorg graag wil uitbesteden;
Boedelgevolmachtigde namens de erfgenamen bij een wettelijke regeling;
Uitvoering van specifieke werkzaamheden.

Welke zaken komen aan bod bij de verzorging én uitvoering van het nalatenschap?

Bij het beheren en de uiteindelijke verdeling van de nalatenschap komen veel zaken aan bod. Ter voorbereiding voor het notariaat is een inventarisatie van de volledige nalatenschap met bijbehorende documentatie noodzakelijk. Instanties rondom de overledene zullen geïnformeerd dienen te worden zoals het zorgkantoor of bijvoorbeeld de vereniging waarbij de overledene een lidmaatschap had.

Ook werkzaamheden als het informeren én de administratieve afhandeling van bank- en verzekeringsproducten, de begeleiding van taxaties van onroerend goed of kunstverzameling, het samenstellen van het boedelverslag, het doen van aangifte erfbelasting, het verkopen van de woning, auto en andere bezittingen en de verdeling van de nalatenschap zijn zaken waarbij stilgestaan dient te worden.

Naast dat er een veel ''offline'' geregeld dient te worden bij een nalatenschap, bestaat er vaak ook nog een digitale nalatenschap. Een digitale nalatenschap kan bestaan uit bijvoorbeeld een digitale fotocollectie en sociale media accounts (Instagram, Facebook en LinkedIn). Wat blijft er online achter als een dierbare komt te overlijden en hoe krijg je als nabestaande toegang tot een telefoon of laptop als je niet beschikt over de toegangscode? Het is goed om bij zaken als deze stil te staan en zo identiteitsfraude met de gegevens van je overleden dierbare te voorkomen.

Contact opnemen

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen op het gebied van Executele en Nalatenschapsbegeleiding?
Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking bij u thuis aan de keukentafel of op een gewenste locatie!

Contact opnemen